ТЕРМОИЗОЛАЦИЯ ЗА ГЪРНЕ

ТЕРМОИЗОЛАЦИЯ ЗА ГЪРНЕ

Специалната термоизолационна лента за изпускателни колектори е задължително допълнение към всеки спортен или тунинг изпускателен колектор изработен от тънкостенни тръби. Тръбните колектори отдават по-бързо и повече топлина в атмосферата и се нагряват неравномерно, за разлика от чугунените. В резултат във вътрешността им се образуват микро-завихряния, които намаляват скоростта на изпусканите газове и увеличават обратното налягане.


Термо-изолацията осигурява две много важни предимства:

- Температурата под-капака на двигателя и в непосредствена близост до колектора намалява многократно. Това осигурява по-малко агресивна среда за по-чувствителните към висока температура компоненти, уплътнения, кабели и др. и води до по-висока надеждност. В зависимост от разположението на всмукателната част на двигателя, по-ниската температура под капака може да осигури засмукване на по-студен въздух, а от там и увеличение в мощността;

- Температурата от външната и от вътрешната страна на тръбите на колектора се изравнява и се запазва висока. Това от своя страна води до по-висока скорост на газовете и премахване на микро-вихрите, които се получават вътре в тръбите при охлаждането им отвън.


Не съдържа азбест.


Широчина: 50мм 

Дебелина: 2мм 

Дължина: 10метра

  • Преглеждания: 931
  • Код на продукта: 4091
  • Наличност: В наличност
  • 23.90лв.
  • Без данък: 23.90лв.
Поръчка с един клик